Werkwijze

Telefoon:

+ 33 (0)783340148

WERKWIJZE

Hieronder een korte beschrijving van de bedoeling van deze huizen bemiddelingssite.

In principe zal het franse huizen betreffen.

 

Hubert Ebenau

Manager 

 

En het principe is zeer eenvoudig!

 

De verkoper van een frans  -eventueel een nederlands- huis, levert voor deze website foto's en documentatie aan van het te verkopen object. Dit materiaal wordt gepubliceerd op het internet zo lang als de verkoper dat wil, voor het geringe bedrag van 100 €. 

 

De verkoper kan zijn of haar contactgegevens op de website laten zetten óf het kan anoniem, te weten met mij als tussenpersoon. Ik kan informatie aan de potentiële koper verschaffen hoe je -hier in Frankrijk- zonder makelaar een huis of terrein kan kopen.

 

Mocht het gewenst zijn, dan kan ik met de geïnteresseerde het huis of terrein bezoeken. Ik reken dan een kilometervergoeding.

 

De notariskosten zijn uiteraard voor de koper en de verkoper betaalt het verplichte onderzoek op asbest, lood etc. Dat komt globaal neer op 500 à 600 euro.

 

Uiteraard kan de eventuele koper ook alles alsnog door een makelaar laten regelen. Je kan dan wel een geringer courtage afspreken. In het algemeen zijn de courtages vrij hoog in Frankrijk. Voor een huis van circa 80.000 euro ben je al gauw 6000  euro kwijt en zak je 10.000 dan betaal je alsnog zo'n 5500 euro aan de makelaar.

Dus het loont om een frans huis rechtstreeks te kopen.

 

HUBERT EBENAU

Copyright HHE 2018@ All Rights Reserved